Description

Aquesta és una ruta guiada de diversos dies entre Portbou i l'Estartit, a la Costa Brava nord. El seu recorregut permet gaudir de multitud d'activitats, i no només esportives, també culturals i gastronòmiques.

Les comarques de l'Empordà, amb la Serra de l'Albera, el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el baix Ter, son l'escenari ideal per fer excursions a peu, en bicicleta de muntanya, a cavall o, és clar, en caiac de mar o en veler. Excursions que es poden complementar amb sortides per a escalar en roca o fer submarinisme.

Però no tot ha de ser esport a l'Empordà. De fet son tantes les coses que es poden fer en aquests paratges tocats per la Tramuntana, que és fàcil que els dies acabin semblant massa curts. La llista de llocs singulars que s'han de conèixer és molt llarga, però alguns son ineludibles: El Parc Natural del Cap de Creus, el poble de Cadaqués, el Monestir de Sant Pere de Rodes, el Golf de Roses, el Parc Natural dels Aiguamolls, les ruïnes gregues i romanes de l'antiga Emporion-Emporiae o les Illes Medes en son alguns.

Amb tanta activitat esportiva i cultural, no es pot deixar de banda la gastronomia; però en aquest aspecte l'Empordà és també un lloc ideal per a matar la gana. Mar i muntanya, salat i dolç. De les cèlebres anxoves de l'Escala als brunyols de l'Empordà passant per l'ànec amb peres, les cebes de Figueres o la botifarra dolça, tot regat amb vi de la Denominació d'Origen Empordà.

Tot i que aquesta és una proposta d'uns 5 o 6 dies oberta a totes aquelles persones amants del medi natural que tinguin una bona forma física, es pot adaptar a gairebé tots els gustos i a totes les possibilitats.

Multiactivitat itinerant a l’Alt Empordà i la Costa Brava nord

Registration

Proposta
Catalan Tourist Board Member
Year of Cultural Tourism 2019
Touristlink Certification Badge