Muntanyes, valls, i mars s’han convertit en un immens terreny d’aventura i la nostra època ha conegut, com cap altre, la set d’innombrables multituds que es llancen a la descoberta del medi. La vida quotidiana resta tant reglamentada que sovint oblidem que la natura es caracteritza per l’absència de regles i lleis, i amb aquestes ens calen persones que coneguin els diversos llenguatges de la muntanya. Aquests son els guies: persones qualificades, plenes de sensibilitat, experimentades, i que fan d’intermediaris entre els profans i la natura més salvatge. GdM, en dono fe, en representen un dels millors exemples.

Per damunt de tot sentim l’afany d’apropar-nos a la natura, tal com és ella: de manera visceral. Confrontem el millor de nosaltres (la potencialitat física) amb la radicalitat de la natura, i d’aquesta mesura en surt una major autoconeixença. Desconeixedors com som, la majoria, del “pa que s’hi dona” a muntanya , necessitem de bons guiatges que ens facilitin les claus d’interpretació a tots els nivells: físics, mentals, psicològics, però també històrics, poètics, i culturals. Els professionals de guiatge en terreny d’aventura assumeixen aquesta tasca pedagògica, i GdM a més, la fan viure.

Contractar un guiatge per a reviure l’ascensió de la “Normal” al cavall Bernat, probablement ha estat de lluny, una de les decisions més encertades que hauré pres d’ençà que escalo. Un autèntic regal i privilegi que m’ha permès baixar de l’agulla amb un curs sencer d’història, botànica, geografia montserratina, i molta més admiració per aquest massís preciosíssim.

Moltes gracies, per sempre!!!!

Jordi P.
Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge