Descripció

El trekking més clàssic

Per a tots els amants del senderisme el Tour del Mont Blanc conegut també per les seves sigles TMB és un dels trekkings que s’ha de fer almenys un cop a la vida. De fet amb els anys aquest trekking s'ha convertit en un dels grans clàssics del senderisme a nivell mundial, i no és d'estranyar. El seu recorregut circular transcorre als peus del cim més alt dels Alps, el Mont Blanc de 4.810 metres d'altitud, passant per valls i colls de França, Itàlia i Suïssa, amb unes vistes de la muntanya espectaculars. Tot i això el traçat transcorre sempre per mitja muntanya, està molt ben senyalitzat, compta amb una xarxa d'allotjaments fantàstics i, en cas de que sigui necessari, ofereix variants i escapatòries. És per tant un trekking còmode, segur i apte per gairebé a tothom, tot i que s'ha de tenir en compte que és una activitat de muntanya i que les distàncies i els desnivells són importants.

Espectacularitat, comoditat i seguretat

El Mont Blanc és el protagonista indiscutible del TMB però son molts els cims que podrem observar al llarg del recorregut, alguns tan mítics i espectaculars com l’Aiguille de Peuterey o les Grandes Jorasses. Gràcies a la formidable i extensa xarxa de refugis i albergs podrem gaudir del paisatge amb comoditat i seguretat, sense haver de carregar massa pes a la motxilla i avituallant-nos sempre que ens faci falta.

El teu TMB

El Tour del Mont Blanc es pot fer tant en sentit horari com en sentit antihorari, durant els mesos d'estiu. Tot i això des de Guies de Muntanya de Montserrat us aconsellem fer la caminada a primers de setembre quan les condicions meteorològiques encara són bones i els camins estan molt menys transitats, i començar-la a Chamonix, ja que és l’accés més còmode tant en transport públic com privat.

Les etapes del trekking poden variar en funció del sentit en el que es faci, de l'època de l'any i de les condicions del terreny o del temps o fins i tot en funció del grup. En qualsevol cas des de Guies de Muntanya de Montserrat optem per fer el TMB en 9 etapes començant i acabant a Les Houches (ben a prop de Chamonix) i passant pels Chalets de Miage, Nant Borrant, Refuge des Mottets, Maison Vieille, Rifugio Walter Bonatti, Relais d'Arpette, Trient i La Flégère.

També us aconsellem fer el trekking acompanyats amb un dels nostres guies UIMLA, que son els professionals amb la titulació reconeguda als països de l'arc alpí. No obstant, si el que voleu és fer el TMB pel vostre compte també posem a la vostra disposició la nostra experiència per a organitzar-vos tots els detalls i així només us haureu de preocupar d'agafar la motxilla i caminar.

Opcions

 • Amb guia UIMLA: A partir de 750€ en funció del número de participants. Els grups seran sempre de 5 a 10 persones i el guia. El fet d'anar en un grup reduït facilita que aquest sigui més homogeni i que l'activitat vagi més fluïda.
 • Sense guia: A partir de 100€. En aquest cas no hi ha ni grups màxims ni mínims.

Si voleu més detalls o teniu dubtes podeu contactar ara mateix amb Guies de Muntanya de Montserrat sense cap tipus de compromís.

Preguntes freqüents

 1. Qui és i què fa el guia durant el trekking?

  • El guia és un professional, que en el cas concret del TMB disposa d'una titulació reconeguda als països de l'arc alpí. La seva feina és fer d'"enllaç" entre el medi i els participants, i ajuda a resoldre els dubtes i problemes que puguin sorgir abans i durant el trekking. Tanmateix, el gruix del treball l'ha fet a casa amb la planificació minuciosa del viatge.
 2. Com és un dia al TMB?
  • Se sol esmorzar a les 7 del matí i les etapes duren entre 6 i 9 hores, a ritme tranquil i comptant les aturades. A la tarda hi ha temps per a descansar al refgui
 3. Com funciona el grup durant la caminada diària?
  • Fer el Tour del Mont Blanc amb grups petits facilita el bon ambient entre els participants, tot i que alguns hauran d'esforçar-se a adaptar el seu ritme al del grup. Això val tant pels que volen anar més de pressa com per als que han d'anar més a poc a poc.
 4. Quin temps sol fer durant el TMB?

  • Evidentment depèn de l'època de l'any però les condicions solen ser bones de juny a setembre. En qualsevol cas hem de tenir en compte que a muntanya el temps pot canviar molt de pressa. Uns dies abans de la sortida podeu consultar les previsions al web de Meteo France.
 5. Quina cobertura mòbil hi ha durant el trekking?
  • Hi ha cobertura de mòbil en aproximadament un 70% del recorregut.
 6. Com son els allotjaments?
  • L'oferta és molt gran. A Guies de Muntanya de Montserrat el que més valorem a l'hora de seleccionar-los és que siguin, tranquils, còmodes i agradables.
 7. Quin material haig de portar?
  • Allò imprescindible. La motxilla no hauria de pesar més de 8 quilos comptant 1.5 litres d'aigua.
 8. Quina roba cal dur?
  • EL TMB transcorre per mitja muntanya, normalment vestirem amb màniga curta de dia i una segona capa als vespres. Malgrat tot, estem a la muntanya, i pot haver-hi canvis sobtats en el temps.
 9. Quin tipus d'assegurança necessito?
  • No cal que te'n preocupis, els nostres clients gaudeixen d'assegurança d'accidents i de rescat.
 10. Hi ha neu durant el recorregut?
  • No, tots els camins i etapes discorren per mitja muntanya. Les temperatures diürnes solen ser molt agradables, i al vespre, amb un forro primet normalment n'hi ha prou.
 11. Què és el millor del TMB?
  • Els paisatges, sobretot si fa bon temps, i els àpats als refugis (que ningú esperi perdre pes en aquest trekking :-)
Tour du Mont Blanc, el trekking d'estiu més clàssic dels Alps

Inscripció

Proposta
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar enviaments automatitzats de correu brossa. Disculpa les molèsties.
Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge