Ambient alpí i d'alta muntanya a la nord, adherència increïble a la sud

Descripció

El massís del Pedraforca (2.506 m) està situat a la comarca del Berguedà, entre la Serra d’Ensija (2.321 m) la Serra del Verd (2.282 m) i el Cadí (2.648 m) als Prepirineus. Queda inclòs en el Parc Natural del Cadí - Moixeró i està catalogat com a Paratge Natural d'Interès Nacional. És juntament amb el massís de Montserrat una de les zones naturals de muntanya més emblemàtiques de Catalunya. Des dels inicis de l’excursionisme i l’escalada a Catalunya, a finals del segle XIX, la silueta inconfusible del Pedraforca ha atret els amants de la muntanya fins al punt de convertir-se en tot un símbol.

Per als escaladors la paret nord del Pedraforca ofereix un ambient alpí i d'alta muntanya que recorda les escalades a les Dolomites, mentre que l' escalada de la paret sud del Pollegó Inferior presenta un calcari compacte amb una adherència increïble. Tot plegat, al massís hi podem realitzar vies d'escalada de tots els nivells i estils, crestes i fins i tot cascades de gel a l’hivern.

Més enllà de les parets i les crestes de la muntanya també podem gaudir del patrimoni natural i cultural dels entorns del Pedraforca. Podem descobrir la baga de Gresolet, un bosc de faig, pi roig i avet on hi habiten espècies d’ocells tan escasses a Catalunya com el gall fer i el picot negre, o el tritó pirinenc, un amfibi endèmic dels Pirineus. També podem visitar esglésies romàniques i castells als municipis de Saldes o Gósol, als pobles o en llocs més apartats.

El massís del Pedraforca ofereix doncs un munt d’opcions per a gaudir de la muntanya amb tots els sentits, i tot a menys de dues hores en cotxe de Barcelona i Girona i no gaire més de Lleida i Tarragona.

Exemples:

Ascensió pel Coll del Verdet (ratio 1:4) 180€ - 250€

Altres escalades: Consultar condicions i preus.

 

Pedraforca

Inscripció

Proposta
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar enviaments automatitzats de correu brossa. Disculpa les molèsties.
Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge