Ambient alpí i d'alta muntanya a la nord, adherència increïble a la sud

Descripció

El massís del Pedraforca (2.506 m) està situat a la comarca del Berguedà, entre la Serra d’Ensija (2.321 m) la Serra del Verd (2.282 m) i el Cadí (2.648 m) als Prepirineus. Queda inclòs en el Parc Natural del Cadí - Moixeró i està catalogat com a Paratge Natural d'Interès Nacional. És juntament amb el massís de Montserrat una de les zones naturals de muntanya més emblemàtiques de Catalunya. Des dels inicis de l’excursionisme i l’escalada a Catalunya, a finals del segle XIX, la silueta inconfusible del Pedraforca ha atret els amants de la muntanya fins al punt de convertir-se en tot un símbol.

Per als escaladors la paret nord del Pedraforca ofereix un ambient alpí i d'alta muntanya que recorda les escalades a les Dolomites, mentre que la paret sud del Pollegó Inferior presenta un calcari compacte amb una adherència increïble. Tot plegat, al massís hi podem realitzar vies de tots els nivells i estils, crestes i fins i tot cascades de gel a l’hivern.

Més enllà de les parets i les crestes de la muntanya també podem gaudir del patrimoni natural i cultural dels entorns del Pedraforca. Podem descobrir la baga de Gresolet, un bosc de faig, pi roig i avet on hi habiten espècies d’ocells tan escasses a Catalunya com el gall fer i el picot negre, o el tritó pirinenc, un amfibi endèmic dels Pirineus. També podem visitar esglésies romàniques i castells als municipis de Saldes o Gósol, als pobles o en llocs més apartats.

El massís del Pedraforca ofereix doncs un munt d’opcions per a gaudir de la muntanya amb tots els sentits, i tot a menys de dues hores en cotxe de Barcelona i Girona i no gaire més de Lleida i Tarragona.

Exemples:

Ascensió pel Coll del Verdet (ratio 1:4)180€ - 250€Altres ascensions per la Cara NordConsultar condicions i preus.

 

Pedraforca

Inscripció

Proposta
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar enviaments automatitzats de correu brossa. Disculpa les molèsties.
Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar