L'alta ruta dels Pirineus

Descripció

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional de Catalunya. Es troba situat a l'extrem nord-oest del país, entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran, a la part central dels Pirineus. És una zona d’alta muntanya, entre els 1.200 i els 3.029 metres d'altitud, amb una densitat d'estanys molt important, de fet la més important dels Pirineus, amb uns 150 estanys. El paisatge és espectacular a totes les valls del parc amb impressionants pics, crestes, prats, boscos, barrancs, rius, saltants d'aigua i estanys.

Els hiverns són llargs i rigorosos al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la neu i el gel hi són presents durant bona part de l'any. Els estius en canvi esdevenen curts i amb temperatures suaus però amb canvis de temps freqüents i sobtats que poden provocar aiguats i tempestes amb aparell elèctric.

A l'hivern el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un paradís per als aficionats a l'esquí de muntanya i l'alpinisme i a finals de la primavera, a l'estiu i a la tardor les possibilitats que el parc ofereix als amants de l'excursionisme, l'escalada o l'alpinisme són infinites. A més a més l'extensa xarxa de refugis guardats del parc, amb el Colomina, el de Colomèrs o el Josep Maria Blanc entre molts d'altres, permet gaudir de tots els seus racons amb total comoditat durant tot l'any. Rutes de trekking i esquí de muntanya com els Carros de Foc o la seva variant d’escalada Carros de Rock, vies d'escalada a les Agulles d’Amitges o als Encantats i itineraris d'alpinisme al Pic de Peguera o al Subenuix són només alguns dels molts suggeriments que us podem fer per a gaudir d'aquest indret emblemàtic del Pirineu català.

ACTIVITAT RECOMANADA PER A L'ESTIU:

  • Escalada i crestes i excursions de totes les dificultats i per a tots els públics. Si ho reservem amb temps, la travessa dels Carros de Foc o alguna de les seves incontables variants

ACTIVITAT RECOMANADA PER A L'HIVERN-PRIMAVERA:

Ascensions amb esquí de muntanya o raquetes, o fins i tot, avançada la temporada, la travessa dels Carros de Foc*

  • Dificultat: Moderada, es requereix un mínim d'experiència i condició física per poder disfrutar aquesta activitat.
  • Preu: Consulteu-nos, dependrà del num. d'inscrits i de l'activitat

* La Travessa dels Carros de Foc permet fer múltiples variants que poden allargar o escurçar l'activitat en funció de les condicions de la muntanya, de la disponibilitat de temps, i del nivell físic i tècnic dels inscrits.

 

Esquí de muntanya a Aigüestortes
Aigüestortes

Inscripció

Proposta
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar enviaments automatitzats de correu brossa. Disculpa les molèsties.
Afiliat Agència Catalana de Turisme
Any del Turisme Cultural 2019
Touristlink Certification Badge