L'alta ruta dels Pirineus

Descripció

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l'únic parc nacional de Catalunya. Es troba situat a l'extrem nord-oest del país, entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran, a la part central dels Pirineus. És una zona d’alta muntanya, entre els 1.200 i els 3.029 metres d'altitud, amb una densitat d'estanys molt important, de fet la més important dels Pirineus, amb uns 150 estanys. El paisatge és espectacular a totes les valls del parc amb impressionants pics, crestes, prats, boscos, barrancs, rius, saltants d'aigua i estanys.

Els hiverns són llargs i rigorosos al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la neu i el gel hi són presents durant bona part de l'any. Els estius en canvi esdevenen curts i amb temperatures suaus però amb canvis de temps freqüents i sobtats que poden provocar aiguats i tempestes amb aparell elèctric.

A l'hivern el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un paradís per als aficionats a l'esquí de muntanya i l'alpinisme i a finals de la primavera, a l'estiu i a la tardor les possibilitats que el parc ofereix als amants de l'excursionisme, l'escalada o l'alpinisme són infinites. A més a més l'extensa xarxa de refugis guardats del parc, amb el Colomina, el de Colomèrs o el Josep Maria Blanc entre molts d'altres, permet gaudir de tots els seus racons amb total comoditat durant tot l'any. Rutes de trekking i esquí de muntanya com els Carros de Foc o la seva variant d’escalada Carros de Rock, vies d'escalada a les Agulles d’Amitges o als Encantats i itineraris d'alpinisme al Pic de Peguera o al Subenuix són només alguns dels molts suggeriments que us podem fer per a gaudir d'aquest indret emblemàtic del Pirineu català.

ACTIVITAT RECOMANADA PER A L'ESTIU:

  • Escalada i crestes i excursions de totes les dificultats i per a tots els públics. Si ho reservem amb temps, la travessa dels Carros de Foc o alguna de les seves incontables variants

ACTIVITAT RECOMANADA PER A L'HIVERN-PRIMAVERA:

Ascensions amb esquí de muntanya o raquetes, o fins i tot, avançada la temporada, la travessa dels Carros de Foc*

  • Dificultat: Moderada, es requereix un mínim d'experiència i condició física per poder disfrutar aquesta activitat.
  • Preu: Consulteu-nos, dependrà del num. d'inscrits i de l'activitat

* La Travessa dels Carros de Foc permet fer múltiples variants que poden allargar o escurçar l'activitat en funció de les condicions de la muntanya, de la disponibilitat de temps, i del nivell físic i tècnic dels inscrits.

 

Esquí de muntanya a Aigüestortes
Aigüestortes

Inscripció

Proposta
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per evitar enviaments automatitzats de correu brossa. Disculpa les molèsties.

Agència Catalana de Turisme

Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar