Natura

Excursió per a redescobrir Montserrat a partir de textos especialment escollits: Verdaguer, Amades, Segarra, Humboldt, Llates, Busquets, Gombrich, etc.

La darrera etapa del Peregrinatge del Camí Ignasià és Montserrat - Manresa. Arribarem a la Cova de Manresa i tornarem a Montserrat en tren. Consulta'ns!

Dur itinerari de jornada completa que recorre l'emplaçament de les tretze ermites de la Muntanya de Montserrat. En cas d'iniciar el recorregut abans de les deu del matí (hora del primer funicular), cal afegir mitja hora més al temps total i 185 metres més de desnivell positiu.

Malgrat que l'ermita de Sant Dimes ni la de Sant Jaume són accessibles, el recorregut és exigent i equiparable al gran clàssic del senderisme a Montserrat, la travessa W-E del massís, tot i tenir unes característiques totalment diferents.

Marc legal del Patronat de la Muntanya de Montserrat i regulació de l'escalada

A les muntanyes de Montserrat podrm trobar una enrme varietat de comunitats naturals. Així, trobem obagues denses que recorden les selves tropicals, zones que han patit incendis forestals, matollars naturals o producte d'una forta antropització, roques nues, etc,... Cadascuna d'aquestes comunitats presenta unes característiques molt diferents, tant a nivell de riquesa d'espècies vegetals com d'animals que hi viuen. Les jornades que es proposen pretenen acostar el visitant a la fauna i la flora de la serralada, i inclou tallers realitzats en aules i activitats a l'exterior.

La Travessa Integral de Montserrat no és una excursió trivial ni evident però és perfectament assimilable per a qualsevol persona amb una forma física normal.

Complet recorregut que segueix part de l'itinerari que els pelegrins feien durant segles per aconseguir les indulgències. El convuls segle XIX al nostre país va ser testimoni de la destrucció de les ermites i del propi Monestir, que aquell mateix segle va ser reconstruït. La presència d'ermitans, però, es va estroncar fins als nostres dies i els seus habitatges ja no s'han refet dels estralls de la guerra del francès i les guerres carlines.

Vols convertir-te en tècnic d'esport en escalada o de muntanya mitjana?

Tant si la teva afició és l'escalada esportiva, les ferrades, les vies llargues, les caminades o les travesses i vols convertr-te en professional dins d'aquest món, aquesta és la teva opció. Actualment, la formació dels tècnics està regulada, i el primer que et cal per accedir-hi, és superar una prova d'accés.

Per a afrontar amb garanties la prova d'accés a la formació d'escalada, hauries de tenir clar els següents punts:

Curs d'orientació amb mapa i brúixola a Montserrat. Apren els fonaments bàsics de la lectura de mapes amb l'ajut d'instruments com ara la brúixola i l'altímetre. Tot el material i assegurança incloses.

Itinerari de només mig dia, circular, que surt i arriba al Monestir o a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Des del Pla de les Taràntules es realitza un itinerari circular i senzill, apte per a totes les edats, que permet conèixer les principals espècies dels alzinars mediterranis. L'itinerari permet introduïr aspectes molt actuals relacionats amb la conservació dels sistemes naturals com les pertorbacions, el canvi climàtic i la sequera.

Subscriure a RSS - Natura
Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar