Botànica

Marc legal del Patronat de la Muntanya de Montserrat i regulació de l'escalada

A les muntanyes de Montserrat podrm trobar una enrme varietat de comunitats naturals. Així, trobem obagues denses que recorden les selves tropicals, zones que han patit incendis forestals, matollars naturals o producte d'una forta antropització, roques nues, etc,... Cadascuna d'aquestes comunitats presenta unes característiques molt diferents, tant a nivell de riquesa d'espècies vegetals com d'animals que hi viuen. Les jornades que es proposen pretenen acostar el visitant a la fauna i la flora de la serralada, i inclou tallers realitzats en aules i activitats a l'exterior.

La Travessa Integral de Montserrat no és una excursió trivial ni evident però és perfectament assimilable per a qualsevol persona amb una forma física normal.

Excursió d'un dia sencer que arriba al punt més alt del Massís de Montserrat: Sant Jeroni, a 1.236 mts. sobre el nivell del mar, Excel·lent mirador del massís i de part de Catalunya fins als Pirineus. Informeu-vos!!

Itinerari de només mig dia, circular, que surt i arriba al Monestir o a l'estació superior del funicular de Sant Joan. Des del Pla de les Taràntules es realitza un itinerari circular i senzill, apte per a totes les edats, que permet conèixer les principals espècies dels alzinars mediterranis. L'itinerari permet introduïr aspectes molt actuals relacionats amb la conservació dels sistemes naturals com les pertorbacions, el canvi climàtic i la sequera.

Subscriure a RSS - Botànica
Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar