Excursionisme i orientació

Escales de Santa Magdalena

L'excursionisme o si ho preferiu, el senderisme, és una activitat oberta a gairebé tothom. Pràcticament els únics requisits per anar d'excursió a la muntanya son tenir ganes de caminar i de gaudir de la natura, dels paisatges i del patrimoni històric i cultural. A partir d'aquí i en funció de la nostra preparació física i tècnica, podrem plantejar-nos objectius més o menys ambiciosos.

Al massís de Montserrat hi ha una xarxa de camins i corriols molt extensa, tan que ens permet preparar tota mena de rutes. Des d'excursions curtes i fàcils per a persones de totes les edats i condicions fins a travesses llargues i difícils per a excursionistes avesats i exigents. En qualsevol cas sigui quina sigui la ruta que escollim, el que no faltarà mai a Montserrat és un entorn fantàstic i sorprenent.

Una de les coses que més sorprèn del massís de Montserrat és la seva orografia d'allò més complicada. De fet ho és tant de complicada que hem de prestar molta atenció a l'hora d'orientar-nos. Tot i que molts  camins estan ben senyalitzats i fressats, d'altres no estan indicats o son perdedors i és fàcil equivocar-se i predre's. El vostre guia de Guies de Muntanya de Montserrat us portarà a bon port entre agulles, per colls i canals, al mateix temps que us explicarà les tècniques bàsiques d'orientació fent ús del mapa i la brúixola.

Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar