Cavall Bernat

Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia

Fitxa tècnica

Dificultat: Depèn de la opció escollida
Número de dies: 1
Preu: Des de 160€
Comentaris: Via normal --> 160€ Via Punsola --> 180€ Via Puigmal --> 200€

Descripció

El Cavall Bernat és l'agulla més gran i més esvelta de Montserrat. Exceptuant la collada sud, que la uneix a la resta del massís, els seus vessants cauen a plom més de 200 metres. És la roca símbol de la serralada i la seva silueta és la més famosa i és inconfusible des de qualsevol punt.

Via Normal

70 metres V

Fins l'any 1935 es considerava que escalar aquesta agulla era impossible, però la cordada Boix, Costa i Balaguer van demostrar el contrari i es van enfilar pel diedre de la cara sud de l'agulla per arribar per primera vegada al cim del Cavall Bernat.

Via Punsola Reniu

240 metres V+/Ae

Des de la seva obertura l’any 1971 la Punsola Reniu ha esdevingut un dels traçats més populars del massís i la gran clàssica del Cavall Bernat. La via segueix l'aresta nord-est, pràcticament de baix a dalt, tot i que acaba sortint pel vessant nord per una deliciosa placa amb la incomparable Paret de Diables de teló de fons. Els primers metres de la via transcorren per amables rampes però poc a poc el terreny es va fent vertical fins al punt de ser lleugerament desplomat. Es tracta sens dubte d'un dels itineraris més bonics de Montserrat, i per extensió, de Catalunya; és, senzillament, imprescindible per a qualsevol escalador. Com diuen diverses guies i gairebé tots els repetidors, mai ens decebrà.

Via Puigmal

255 metres 6a/A1

La Puigmal és la via que puja per la fissura central de la cara nord-est del Cavall Bernat, fins arribar als darrers metres, on una escalada molt aèria i un punt desplomada, amb molt d'ambient, ens durà fins al cim.

Potser també t'interessa...

Escalada al vessant sud de Montserrat

Escalades al vessant sud

Escalada

Escala en un conglomerat excel·lent, dels millors del massís. Ràtio màxima: 2 clients per guia. Requisits mínims: escalar IV de segon de cordada.

1 persona 180€ 2 persones 200€
Seguir llegint
Paret de l'Aeri, Barcelona

Paret de l'Aeri i Serrat del Moro

Escalada

Escala una de les parets més impressionants i extenses del massís. Requisits mínims: escalar V+ grau de segon de cordada. Contacteu-nos!

Des de 200€
Seguir llegint
Escalada Barcelona

Paret dels Diables

Escalada

Escala per espectaculars sostres, desploms, fissures i plaques. Ràtio màxima: 2 clients per guia. Requisits mínims: escalar 6a en vies esportives. Truca'ns!

1 persona des de 200€ 2 persones des de 125€
Seguir llegint
Regió d'Agulles, Montserrat, Barcelona

Arestes Brucs a la regió d'Agulles

Escalada

Escala i descobreix la regió més laberíntica de Montserrat. Ràtio màxima: 2 clients per guia. Requisits mínims: escalar IV grau de segon de cordada

175€ (1 persona), 200€ (dues persones)
Seguir llegint
Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar