Cavall Bernat

Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia
Cavall Bernat, Montserrat, Barcelona, Catalonia

Fitxa tècnica

Dificultat: Depèn de la opció.
Número de dies: 1
Price: 150€ - 200€
Comentaris: Via normal --> 150€ Via Punsola --> 175€ Via Puigmal --> 200€

Descripció

El Cavall Bernat és l'agulla més gran i més esvelta de tota la geografia montserratina. Exceptuant la collada sud, que la uneix a la resta del massís, totes les seves vertents cauen a plom més de 200 metres. És la roca símbol de la serralada i la seva silueta és la més famosa i és inconfusible desde qualsevol punt; aquesta mateixa silueta la converteix irremediablement en tot un repte per als escaladors.

Via Normal, 70 mts., V (*) Fins abans de l'any 1935 es considerava que escalar aquesta agulla era impossible, però la cordada Boix, Costa i Balaguer van demostrar el contrari i es van enfilar pel diedre de la cara sud de l'agulla.

Via Punsola Reniu, 240 mts., V+/Ae (**) La Punsola Reniu recorre l'estètic esperó nord, amb forma de tobogan, on la dificultat de l'itinerari és directament proporcional a la inclinació de la paret, fins a arribar als dos darrers llargs, ja desplomats, que ens faran ballar al buit durant uns metres. Es tracta sens dubte d'un dels itineraris més bonics de Montserrat, i per extensió, de Catalunya; és, senzillament, imprescindible per a qualsevol escalador. Com diuen diverses guies i gairebé tots els repetidors, mai no ens decebrà.

Via Puigmal, 255 6a/A1 (***). La Puigmal és la via que puja per la fisura central de la cara nord del Cavall Bernat, fins arribar als darrers metres, on una escalada molt aèria i un punt desplomada, amb molt d'ambient, ens durà fins al cim.

 

 

Potser també t'interessa...

Escalades Montserrat sud

Escalades al vessant sud

Escalada

Vies al vessant sud de Montserrat amb roca de qualitat, verticalitat i continuïtat per conèixer i gaudir de l'estil d'escalada genuïnament montserratí

160 € (1 persona), 180 € (dues persones)
Seguir llegint
Escalada a Montserrat

Una sel·lecció d'escalades a Frares Encants

Escalada

Escalar a Frares Encantats és una experiència única; per arribar a les seves parets i agulles, tots els camins ens dibuixen un recorregut que atravessa la forndositat, la bellesa i la sol·litud del cor de Montserrat.

Consulteu-nos.
Seguir llegint
Paret de l'Aeri Montserrat

Paret de l'Aeri i Serrat del Moro

Escalada

Escala en companyia d'un guia professional la paret més extensa i vertical de Montserrat: Easy Rider, Mas Brullet, Fraggel Rock, Valentín Casanovas...

A partir de 180€
Seguir llegint
Paret de Diables

Paret dels Diables

Escalada

La Paret dels Diables de Montserrat és un festival de sostres, desploms, fisures i plaques.

190 - 210€ (1 persona) 125€ - 140 € (2 persones)
Seguir llegint
Touristlink Certification Badge
Berghaus Leki Ocùn OspreyClifbar